Tankar om ehandel

Vad är ehandel?

Ehandel är ett samlingsnamn kring handeln som sker på internet. Precis dom man säger daglivaruhandel till butiker som säljer mat, etc. Skillnaden mellan traditionell handel och ehandel är egentligen bara var och hur transaktionen sker. I vanlig handel åker man till butiken, plockar ihop sina produkter, går till kassan och betalar. Därefter åker man hem och packar upp sina varor. 
När det gäller ehandel handlar kunden genom en dator, surfplatta eller telefon oberoende av var dom befinner sig. Produkterna skickas sedan hem med hemleverans eller att man hämtar ut sitt paket samtidigt som man köper mjölken på ica. 

Ehandel enligt mig är ett steg i evolutionen kring handel. Lika väl som köttbutiken, mejeributiken slogs ihop till en stor butik så har internet slagit ihop alla typer av produkter till en stor plats att handla på. Genom att söka efter det du vill ha kan du snabbt jämföra priser och handlare mellan varandra och köpa dina produkter snabbt och effektivt. 

Varför ersatte ehandel den vanliga handeln?

Precis som jag nämner ovan har ehandel förändrat handeln i form av en evolution. Men den största anledningen till varför ehandel ersatt den vanliga handel är tid. Idag har vi mindre tid att spendera gåendes i butiker samtidigt som vi konsumerar mer varor än någonsin. Då finns det bara ett alternativ kvar och det är ehandeln. Oavsett var du bor kan du komma åt specialvaror som du tidigare inte kunde handla om du inte åkte långt för att köpa det du ville ha. 


Hur ser framtiden ut?

Ehandeln kommer fortsätta att växa och ersätta fler och fler traditionella butiker så som matbutiker och möbelbutiker. Bara för 10-15 år sedan kunde man aldrig tänka sig att folk skulle köpa möbler eller dagligvaror på nätet. Men tänk efter, hur kul är det att handla toalettpapper eller kattmat? Det är ju bara ett måste, då skulle vi ju lika bra kunna prenumerera på den typen av produkter och alltid ha det hemma. 

Jag tror att ehandel bara precis börjat, vi har ersatt gångar i en fysisk butik med kategorier och index på olika webbutiker. Morgondagens ehandel är helt klart med förutsägbar, om vi bara tillåter tekniken få jobba vidare kommer du med säkerhet ha automatiserat flera av dina köpmönster i morgon. :) 

Shoutout till några som bygger ut ehandel i Sverige

Exempel på ehandelsbutiker

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Ballonglek till barnkalas